🥋 TTF – Silat Melayu Demonstratie 🥋

Ons bezoek aan de Tong Tong Fair vond plaats op dinsdag 5 september. Dit keer niet in de vorm van een lezing, maar in de vorm van een Silat workshop en performance o.l.v. Persekutuan Silat Melayu Nederland!

Waarbij iedereen was uitgenodigd om de kunst van Maleise silat te verkennen, een oude vechtkunst die zijn oorsprong vond in het hart van de Maleisische beschaving. Dit culturele erfgoed verspreidde zich over landen als Brunei, Indonesië, Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Thailand en Vietnam. Het omvat niet alleen fysieke zelfverdediging, maar ook aspecten van traditionele Maleise kleding, podiumkunst en adat.

Op dit speciale evenement op de Tong Tong Fair, verzorgde de PSMN een boeiende demonstratie op het hoofdpodium waarin drie landen uit de Nusantara-regio vertegenwoordigd werden: Indonesië, Maleisië en Singapore. Het hoofdthema van de show was het tonen van Silat Melayu in al zijn facetten, met speciale nadruk op het gebruik van de Keris als een uniek wapen binnen Silat.

Vervolgens verzorgde de PSMN een Silat Senjata Keris workshop op de rotonde waar jong en oud welkom waren om wat van de basis mee te krijgen.

Het was een bijzondere dag met een prachtige opkomst, we willen iedereen bedanken die is komen kijken!

Na afloop van de workshop was er nog een gezellige borrel een in Hospitality Lounge ‘De Harmonie’.