Op zaterdag 5 juni zal Hans van de Bunte om 14.00u voor de VNM een online lezing verzorgen over hoe hij in Kuching (Sarawak; Noord-Borneo) de bouw van een nieuw museum(complex) voor het Sarawak Museum begeleidde. De opdracht was het museum tot een toeristische trekpleister van wereldformaat te verheffen. In totaal verbleef hij hiertoe zes jaar in Kuching en inmiddels staat er een prachtig nieuw museum.
Tijdens zijn lezing zal Van de Bunte ingaan op de realisatie van dit museum en hoe zijn Nederlandse kennis hem hierbij ten dienste was. Hij werkte er samen met met mensen uit een enorme verscheidenheid aan culturen; zo bestond zijn tentoonstellingsteam er uit Iban, Malay, Melanau, Bidayu en Chinese Maleisiërs. Ook zal hij vertellen over zijn zoektocht naar unieke objecten uit de depots van Naturalis in Leiden en het (voormalige) Museum Nusantara in Delft die via goede samenwerking nu in Kuching in de vitrines worden tentoongesteld.
Er werd een bijzonder project en een bijzonder gebouw gerealiseerd.
Alle belangstellenden zijn welkom bij deze lezing; vooraf opgeven – uiterlijk 3 juni – via secretaris@nederland-maleisie.nl is noodzakelijk.