Op donderdag 27 februari vertelde Marco Winter, directeur van de Malaysian Dutch Business Council (MDBC, gevestigd in KL), tijdens een VNM-bijeenkomst enthousiast over zijn werk. Zijn organisatie heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk platform voor Nederlandse ondernemers en ondernemingen in Maleisië, maar ook voor een aantal Maleisische ondernemingen met activiteiten in Nederland. In de afgelopen jaren heeft de MDBC een sterke groei doorgemaakt met inmiddels ook enkele regionale afdelingen binnen Maleisië.

Hiernaast ontwikkelde zich in samenwerking met het Nederlandse hoger onderwijs het Student Internship Program. Sinds 2005 vonden via dit programma maar liefst 1200 studenten een stageplaats in Maleisië.

Na afloop van de presentatie volgde, als gebruikelijk, een gezellig samenzijn. Daar werden oude contacten versterkt en nieuwe gelegd.

Het was een informatieve en mooie bijeenkomst.