Op 21 november heeft mw. Karin Mössenlechner tijdens een VNM-bijeenkomst bij VNO-NCW in Den Haag waar wij te gast waren, een terugblik gegeven op haar ambassadeurschap in Maleisië. Zij heeft dit ambt twee en een half jaar bekleed en is nu directeur Azië en Oceanië op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Er werkten in haar tijd 13 mensen, overwegend vrouwen, en twee stagiaires op de ambassade. Tijdens haar ambtsperiode heeft zij maar liefst drie koningen meegemaakt. Zij vertelde o.a. over het grote aantal feestdagen, over corruptie, over in de politiek een rol spelende persoonlijke vetes, over de Dutch days in Malakka, over de economie enz. Zo is binnen ASEAN Maleisië de tweede handelspartner na Singapore voor Nederland. Er zijn ruim 200 Nederlandse bedrijven die handelsbetrekkingen met Maleisië hebben. Sociale media als Facebook, Twitter en WhatsApp spelen een zeer belangrijke rol in Maleisië. Vooral Twitter wordt veel gebruikt voor officiële contacten. Op 17 juli jl., vijf jaar na de MH17 ramp, heeft de ambassade een herdenking georganiseerd waarbij niet alleen nabestaanden, maar ook de ambassadeurs van de landen waaruit  de slachtoffers afkomstig waren, aanwezig waren. Belangrijk is ook dat een ambassadeur acte de présence geeft bij rechtszaken zoals die over de doodsoorzaak van Ivana Smit.

De bijeenkomst werd afgesloten met een door MVO gesponsorde geanimeerde borrel.